Ruský salát s tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 848 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 128 g
 - Sodík 9920 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 131.7 mg
 - Draslík 1038 mg
 - Vláknina 44488.5 mg
 - Vitamín A 44488.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.6 mg
 - Vitamín E 4.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme, necháme zchladnout ve studené vodě a oloupeme.
 - 
                                2
Brambory uvaříme doměkka, přisypeme fazolky nakrájené na kousky dlouhé 2,5 cm a hrášek, vaříme cca 2 minuty. Scedíme, zchladíme pod tekoucí vodou, necháme zchladnout. Zeleninu předáme do mísy.
 - 
                                3
Přidáme mrkev nakrájenou na nudličky a tuňáka. Vše promícháme. Salát upravíme na servírovací mísu.
 - 
                                4
Do majonézy vmícháme citronovou šťávu a česnek. Osolíme a opepříme. Zálivkou přelejeme salát.
 - 
                                5
Na salát poklademe okurky, olivy a kapary. Posypeme posekanou petrželkou a koprem. Vejce rozkrojíme na osminky a poklademe na salát. Ozdobíme snítkem kopru a podáváme při pokojové teplotě.