Salát z žampionů a lusků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 186 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 751 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 12.9 mg
 - Draslík 667.6 mg
 - Vláknina 6517.5 mg
 - Vitamín A 6517.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé žampiony nakrájíme na jemné plátky, vložíme do cedníku a i s ním ponoříme na 20 vteřin do vroucí vody, vyjmeme a necháme okapat.
 - 
                                2
Hrachové lusky také namočíme na 20 vteřin do vroucí vody, propláchneme ve studené vodě a necháme okapat. Okapané nakrájíme šikmo přes lusk na 3 díly.
 - 
                                3
V misce smícháme majonézu, citrónovou šťávu, zakysanou smetanu s bylinkami, solí a pepřem. Žampiony a nakrájené lusky smícháme a rozložíme na ploché misce, zalijeme připravenou omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou.