Zavařenina broskve s malinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 0 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 285.2 mg
 - Vláknina 7064 mg
 - Vitamín A 7064 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.5 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z omytých a rozpůlených broskví vyjmeme pecky a dužinu pokrájíme. Podélně rozřízneme vanilkový lusk a vyškrábneme dřeň; lusk i dřeň přidáme k nakrájeným broskvím, citronové šťávě a želírovacímu cukru 3 plus 1, zamícháme a 3 hodiny necháme v klidu.
 - 
                                2
Přebrané, omyté maliny přidáme do ovocné směsi a ve větším hrnci přivedeme k varu, neustálé mícháme. Na silném plameni zprudka vaříme asi 4 minuty, je-li želírovací zkouška v pořádku, odstavíme hrnec z ohně.
 - 
                                3
Zavařeninu plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic a uzavřeme šroubovacími víčky.