Plněné jehně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4560 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 271 g
 - Sodík 645 mg
 - Bílkoviny 239 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 1914.3 mg
 - Draslík 483.9 mg
 - Vláknina 7326.9 mg
 - Vitamín A 7326.9 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 14.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19040.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté jehně osolíme a naplníme nádivkou.
 - 
                                2
Uvaříme jehněčí vnitřnosti (játra, srdce, ledviny, plíce, slezina), uvařené maso pokrájené na kousky dáme do mísy.
 - 
                                3
Na 150 g másla podusíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní lžíci sladké papriky, promícháme a dáme do mísy k masu. Ještě přidáme předvařenou rýži, nakrájenou mátu, petrželku a nakrájený česnek.
 - 
                                4
Zalijeme vínem, osolíme podle chuti a dobře vše promícháme.
 - 
                                5
Touto nádivkou naplníme jehně, zašijeme, zbylým máslem ještě potřeme celé jehně a posypeme paprikou.
 - 
                                6
Maso dáme na větší pekáč do dobře vyhřáté trouby, podlijeme 4 dl vody a pečeme pomalu (180-200 °C), dokud maso nebude měkké.
 - 
                                7
Během pečení jehně potíráme vzniklým výpekem.