Chřestová polévka s opečenou bagetou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Bageta
  • 20 g Sýr tavený madetka
  • 30 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Chřest bílý
  • 2 ks Chřest zelený
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 79 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 37.3 mg
  • Vláknina 1158.8 mg
  • Vitamín A 1158.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest očistíme, nakrájíme na kousky a uvaříme v mírně osolené vodě. V taveném sýru rozmícháme rozetřený česnek, dále přimícháme papriku, natřeme jím kousky bagety a opékáme je na grilu asi 2 minuty. Chřestový vývar s kousky chřestu dochutíme pepřem, solí, cukrem.

  • 2

    Polévku nalijeme na talíře, navrch položíme opečené kousky bagety a podáváme horké.

Komentáře k receptu