Kůzlečí řízky s pivem
Suroviny
- 700 g Kůzlečí maso
 - 50 g Mouka sójová plnotučná
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Strouhanka
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř bílý
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
 - 0.12 dl Olej slunečnicový
 - 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 722 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 161.1 mg
 - Draslík 728.5 mg
 - Vláknina 4951 mg
 - Vitamín A 4951 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek očistíme a rozetřeme. Připravíme si trojobal.
 - 
                                2
V jedné misce rozšleháme vejce s černým pivem a česnekem. Ve druhé promícháme sójovou mouku s hladkou moukou. Do třetí misky si připravíme strouhanku.
 - 
                                3
Kůzlečí maso, nejlépe z kýty, odblaníme a omyjeme. Nakrájíme přes vlákno 4 plátky - řízky, které zlehka potřeme hořčicí, osolíme, posypeme bílým pepřem a obalíme v trojobalu: mouka, vajíčko s pivem a strouhanka.
 - 
                                4
V pánvi si rozpálíme olej a řízky usmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 7-10 minut z každé strany.
 - 
                                5
Usmažené řízky odložíme odkapat na papírový ubrousek, aby jsme se zbavili přebytečného omastku. Pak je ihned podáváme.