Chalupářské zapékané špagety
Suroviny
- 500 g Špagety
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 6 ks Paprika zelená
 - 6 ks Rajčata
 - 5 l Voda pitná
 - 20 dkg Sýr Eidam cihla 40%
 - 1 balení Hovězí ve vlastní šťávě
 - 1 hrnek Houby čerstvé
 - 1 polévková lžíce sádlo
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 3 polévková lžíce Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 953 kcal
 - Sacharidy 107 g
 - Tuky 263 g
 - Sodík 64 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 35.3 mg
 - Draslík 601.4 mg
 - Vláknina 8632.5 mg
 - Vitamín A 8632.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 101.5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle. Přidáme na kostky nakrájenou papriku a rajčata a necháme podusit( pro usnadnění je možné použít zeleninové lečo). Do směsi přidáme houby a na kostky nakrájené maso z konzervy. Osolíme, okořeníme a necháme prohřát. Mezitím v hrnci v osolené vodě uvaříme špagety - stačí 8 minut. Maso-zeleninovou směs promícháme se špagetami a vysypeme do pekáče vymazaného sádlem a vysypaného strouhankou. Povrch posypeme nahrubo strouhaným sýrem a necháme zapéct. Pečeme asi 40 minut při teplotě 180 °C.