Želé z kdoule s tymiánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 112 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 7 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 251 mg
 - Vláknina 3516 mg
 - Vitamín A 3516 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z otřených a omytých kdoulí odstraníme stopky, zbytky kalichu a nakrájíme je na větší kousky. Semeník s jádry ponecháme, jádra obsahují velké množství pektinu, který podporuje želírovací proces.
 - 
                                2
Nakrájené kdoule vaříme v hrnci s vodou do změknutí, asi 45-60 minut.
 - 
                                3
Na další hrnec položíme velké síto na těstoviny s vlhkou utěrkou a nalijeme do něj uvařené kdoule i s tekutinou. Šťávu necháme vykapat a zchladnout. Z odkapané šťávy odměříme 1,5 litru, smícháme ji s citronovou šťávou a želírovacím cukrem 3plus1 a ve velkém hrnci přivedeme k varu. Opláchnuté snítky tymiánu otřepeme dosucha, svážeme nití a přidáme ke kdoulové šťávě. Klokotem vaříme asi 4 minuty (podle návodu na obalu). Vyjmeme svazek tymiánu, plníme do sklenic a dobře uzavřeme.