Marmeláda z podzimního ovoce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
 - Sacharidy 149 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 149 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 290 mg
 - Vláknina 8400 mg
 - Vitamín A 8400 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka a hrušky oloupeme, odstraníme jadřince a spolu s vypeckovanými švestkami, /které neloupeme/ a broskvemi nakrájíme na malé kousky. Nakrájené kousky ovoce dáme do nižšího, ale velkého hrnce a mixérem rozmixujeme.
 - 
                                2
Rozmixovanou směs přelijeme do jiného hrnce, který položíme na sporák a za stálého míchání přivedeme k varu. Pokud by byla směs hodně hustá, tak ji podlijeme vodou. Ve vaření pokračujeme za občasného míchání přibližně 20-25 minut, aby směs vařením zahoustla. V polovině vaření do hrnce přisypeme cukr a vanilkový cukr. Před dokončením vaření přidáme kyselinu citrónovou a špetku Sorbanu.
 - 
                                3
Uvařenou a hustou marmeládu stáhneme z ohně. Naplníme jí připravené sklenice /malé/, které zavíčkujeme. Všechny sklenice obrátíme víčky dolu a necháme vychladnout. Vychladlou marmeládu uskladníme na chladné a tmavé místo, kde ji také delší dobu můžeme uchovat.