Hříbky s kapustou a vejci
Suroviny
- 250 g Kapusta hlávková
 - 100 g Hříbky čerstvé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 6 ks Rajčata Cherry
 - 1 ks Cibule lahůdková
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 1023 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 1113.5 mg
 - Vláknina 7849.1 mg
 - Vitamín A 7849.1 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 171.2 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté hříbky pokrájíme na tenké plátky. Očištěnou lahůdkovou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. V hrnci si přivedeme vodu k varu, přidáme sůl a vložíme do ní omyté kapustové listy. Krátce, 1-2 minuty je povaříme, pak je scedíme a pokrájíme na nudličky.
 - 
                                2
V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme hříbky, za stálého míchání je ochutíme solí, pepřem, kmínem, přidáme cibulku a společně ji s houbami krátce osmažíme. Pak přimícháme pokrájenou kapustu a pod poklicí směs podusíme asi 3-5 minut.
 - 
                                3
Mezitím v misce rozšleháme vejce se solí a pepřem, nalejeme je na houby s kapustou a mícháme do ztuhnutí vajíček.
 - 
                                4
Porce dáme na talíře, ozdobíme je rozkrájenými cherry rajčátky a podáváme.