Pomerančový pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr moučkový
  • 80 g Mandle mleté
  • 2 ks Pomeranče
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 366.1 mg
  • Draslík 430.4 mg
  • Vláknina 7760 mg
  • Vitamín A 7760 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.2 mg
  • Vitamín E 5.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo, cukr, žloutky a celé vejce umícháme do pěny.

  • 2

    Žemle nakrájíme na plátky, namočíme do mléka, vymačkáme a přimícháme ke žloutkům. Dále přidáme mleté mandle, nastrouhanou pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh z bílků.

  • 3

    Pudinkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, naplníme hmotou, vložíme do nádoby s vařící vodou a pod pokličkou vaříme.

  • 4

    Hotový pudink vyklopíme, pokapeme pomerančovou šťávou a ozdobíme dílky pomeranče.

Komentáře k receptu