Salát z pastináku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Pastinák
  • 500 ml Voda pitná
  • 150 ml Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 4 ks Nové koření celé
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 188 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 544.1 mg
  • Vláknina 28433.3 mg
  • Vitamín A 28433.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ocet s 400ml vody a kořením svaříme, osolíme a podle chuti i mírně osladíme.

  • 2

    Očištěný, omytý a na kostičky nakrájený pastinák spaříme trochou vařící vody a necháme 2 minuty povařit. Scedíme jej, vložíme do octového roztoku a uvaříme doměkka.

  • 3

    Salát upravíme na mísu, zakapeme olejem a ozdobíme nasekanou cibulkou.

Komentáře k receptu