Jahodová pěna s pomeranči
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 812 kcal
 - Sacharidy 93 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 72 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 91 g
 - Cholesterol 531.5 mg
 - Draslík 713.7 mg
 - Vláknina 18475 mg
 - Vitamín A 18475 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 224 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jahody omyjeme a 300g rozmělníme. Želatinu dáme nabobtnat do studené vody a vymačkáme ji. Jahodový protlak doplníme do 350ml sherry a želatinu v něm rozpustíme.
 - 
                                2
Žloutky a 100g cukru šleháme ve vodní lázni na hustý krém. Smetanu ušleháme dotuha.
 - 
                                3
Když začne jahodový protlak tuhnout, vmícháme do něj nejdříve vychladlý žloutkový krém a potom šlehačku. Uložíme do chladničky na 4 hodiny.
 - 
                                4
Zbylé jahody rozpůlíme. Oloupané pomeranče nakrájíme na plátky a promícháme se 60g cukru, zakapeme likérem a necháme chvíli rozležet.
 - 
                                5
Na talíře upravíme jahodovou pěnu s pomeranči a dezert ozdobíme meduňkou.