Hroznový salát s Gorgonzolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Hroznové víno
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 100 g Sýr Gorgonzola
  • 50 g Oříšky piniové
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 0.5 ks Salát římský
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 3 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 785 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 1261 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 50 mg
  • Draslík 644.6 mg
  • Vláknina 9734.5 mg
  • Vitamín A 9734.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.8 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hroznové víno omyjeme a větší bobule rozpůlíme. Římský salát omyjeme, osušíme a natrháme na kusy, ořechy a pinie posekáme na jemno, Gorgonzolu krájíme na kostičky.

  • 2

    Balsamico rozmícháme se solí a pepřem, zašleháme ořechový olej.

  • 3

    Salát, víno, ořechy, pinie a oloupaný, nasekaný česnek promícháme se zálivkou, upravíme na talíře.

Komentáře k receptu