Fazolový salát s hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 125 g Slanina vepřová
  • 475 ml Fazole bílé sterilované
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Hrušky
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 478 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 21.3 mg
  • Draslík 1013.6 mg
  • Vláknina 23144.2 mg
  • Vitamín A 23144.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté fazolky nalámeme, povaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme, prudce ochladíme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Omytá rajčata zbavíme zrnek, pokrájíme na kousky. Omyté hrušky nakrájíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a dužinu rozkrájíme na dílky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, sterilované fazole necháme okapat.

  • 3

    Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme na pánvi, promícháme ji s vyškvařeným tukem, s octem i olejem. Osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme lístky majoránky.

  • 4

    V připravené zálivce promícháme všechny přísady a salát necháme asi 20 minut rozležet.

Komentáře k receptu