Sladký pudink s mučenkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 85 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 60 g Cukr krupice
  • 450 ml Voda pitná
  • 4 ks Mučenka
  • 1 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 17.7 mg
  • Vláknina 1040 mg
  • Vitamín A 1040 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme maizenu s trochou mléka. Zbylé mléko zahřejeme v kastrolu k bodu varu, přilijeme škrobovou směs a za stálého míchání zvolna zahříváme. Snížíme příkon tepla a 5 minut jen prohříváme bod bodem varu.

  • 2

    Odstavíme z plotny a zašleháme cukr.

  • 3

    3 mučenky rozpůlíme, lžící vydlabeme semínka a přecedíme. Šťávu vmícháme do pudinku.

  • 4

    Pudink rozdělíme do formiček vypláchnutých studenou vodou, na povrch položíme potravinářskou fólii a necháme asi 2 hodiny v chladničce.

  • 5

    Při podávání postavíme formičky do horké vody tak, aby bylo ve vodě jen dno. Pudink vyklopíme na talíře a podáváme ozdobený semínky a dužinou ze zbylé mučenky.

Komentáře k receptu