Barevný salát s quinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 225 g Houby čerstvé
  • 450 g Červená řepa
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Avokádo
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 4 ks Cibule červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 šálek Quinoa
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Mandle loupané
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 256 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1156.6 mg
  • Vláknina 23085.4 mg
  • Vitamín A 23085.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve uvaříme quinou podle návodu a vložíme do mísy. Zamícháme doměkka uvařenou oloupanou červenou řepu nakrájenou na kostičky. Také přidáme v páře povařenou, semeníku zbavenou a na proužky pokrájenou žlutou papriku.

  • 2

    Vedle v misce ušleháme ocet, citronovou šťávu, olej, pepř a sůl do zálivky.

  • 3

    Ve velké salátové míse smícháme quinou, vařenou červenou řepu, žluté papriky, uvařené, očištěné a nadrobno nakrájené houby, sloupnuté, vypeckované a na kostičky nakrájené avokádo, najemno nakrájenou cibuli a nasekané mandle. Přidáme zálivku a vše důkladně promícháme.

  • 4

    Na hotový salát nasypeme nadrobno nasekanou petržel a můžeme podávat.

Komentáře k receptu