Žampiony, rajčata, roketa s piniovými oříšky v salátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Olivy černé
  • 200 g Rajčata Cherry
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 0.5 ks Cibule červená
  • 2 hrst Roketa
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 112 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 410.6 mg
  • Vláknina 4308 mg
  • Vitamín A 4308 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve v misce smícháme citronovou šťávu, olivový olej a balzamikový ocet, přidáme na plátky nakrájené žampiony, promísíme, přikryjeme potravinovou fólii a za občasného promíchání necháme 2 hodiny marinovat.

  • 2

    Do připravené mísy dáme půlky cherry rajčátek, tenká kolečka červené cibule, černé olivy, předem opražené piniové oříšky, lístky rokety a zamícháme houbovou směs.

Komentáře k receptu