Chutný chlebíček s čokoládou a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 175 g Máslo čerstvé
  • 175 g Cukr třtinový
  • 225 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Čokoláda na vaření
  • 100 g Ořechy lískové
  • 2.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 686 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 53 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 157.7 mg
  • Draslík 275.2 mg
  • Vláknina 5370 mg
  • Vitamín A 5370 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládu rozlámeme na malé kousky, ořechy nasekáme na jemno.

  • 2

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní vodu, vložíme rozklepnutá vejce, změklé máslo, třtinový cukr, mouku, prášek do pečiva, kousky čokolády a nasekané ořechy.

  • 3

    Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.

  • 4

    Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny bez čokolády a ořechů umícháme do těsta ručně v míse, potom teprve přidáme kousky čokolády a ořechů. Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.

  • 5

    Průběh pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, dopékáme dál jen podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.

  • 6

    Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.

Komentáře k receptu