Rychlé sezamové dalamánky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 93 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 2.1 mg
 - Draslík 63.3 mg
 - Vláknina 7127 mg
 - Vitamín A 7127 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme mléko a sezamový olej, přisypeme mouku. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu dáme med.
 - 
                                2
Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
 - 
                                3
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. Po ukončení programu z pekárny formu vyndáme a vyjmeme z ní hotové těsto.
 - 
                                4
Pracovní plochu posypeme moukou, těsto rozdělíme na 12 stejných dílů a každý obalíme v sezamových semínkách. Vytvoříme dalamánky a ty přeneseme na vymazaný plech.
 - 
                                5
Plech s dalamánky vložíme do studené trouby, tu postupně zahřejeme na 200 stupňů a a dalamánky v ní pečeme přibližně 25 až 30 minut, dokud nejsou křupavé a nemají zlatavou barvu.
 - 
                                6
Pokud je chceme upéct rychleji, vložíme plech do trouby předehřáté na 220 stupňů a upečené budou asi za 10 minut.