Jablečná kaše s mandlemi a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mandle
  • 60 g Ořechy lískové
  • 150 g Cukr krupice
  • 30 g Citronová kůra
  • 5 g Skořice mletá
  • 50 g Hrozinky
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 3 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 kg Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 785 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 122 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 505.8 mg
  • Vláknina 19067.5 mg
  • Vitamín A 19067.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.8 mg
  • Vitamín E 6.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Vodu s citronovou šťávou a kůrou přivedeme k varu, přisypeme skořici a přidáme jablka. Povaříme asi 20 minut doměkka, necháme trochu vychladnout, osladíme a rozmixujeme. Vmícháme nasekané pražené mandle, ořechy a trochu hrozinek. Povrch kaše ozdobíme ušlehanou šlehačkou.

Komentáře k receptu