Zapékané vejce se smetanou a Parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 31 g
- Sodík 894 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 276.1 mg
- Draslík 212.4 mg
- Vláknina 4700 mg
- Vitamín A 4700 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Do vroucí vody vyklepneme velmi opatrně vejce, aby se vejce nerozešla. Necháme je na mírném ohni povařit 2 - 3 minuty. Poté je děrovanou vařečkou rychle vybereme.
-
2
Na suchý plech naskládáme krajíce toastového chleba. Na každý toast položíme jedno vejce. Chléb i vejce pokapeme olejem a posypeme jemně nastrouhaným sýrem. Zalijeme smetanou a vložíme do předehřáté trouby, při 220 stupních zprudka zapečeme po cca 8 minut.