Pečená kýta s bůčkem na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 939 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 78 g
- Sodík 302 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 218.4 mg
- Draslík 968.1 mg
- Vláknina 168 mg
- Vitamín A 168 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kýtu i bůček očistíme, opláchneme a osušíme. Česnek utřeme se dvěma špetkami soli a potřeme jím kýtu. Bůček (bez kostí a kůže) nakrájíme na malé kostky a osolíme špetkou soli. Kýtu s bůčkem dáme do pekáče, podlijeme teplou vodou a pod pokličkou pečeme v předehřáté troubě asi padesát minut. Během pečení maso obracíme, poléváme výpekem a podle potřeby podlijeme teplou vodou. Když je maso měkké, nakrájíme velmi ostrým nožem porce.