Skopové maso v rýži

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 800 g Skopová kýta
  • 600 ml Voda pitná
  • 2 ks Cibule
  • 4 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 617 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 146.7 mg
  • Vláknina 5107 mg
  • Vitamín A 5107 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso opláchneme, okrájíme všechen lůj, maso nakrájíme na kostky a osolíme a opepříme. V tlakovém hrnci na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli s nastrouhaným česnekem. Poté vložíme maso, ze všech stran orestujeme, posypeme oreganem, vmícháme kečup, podlijeme vodou, dobře promícháme a hrnec uzavřeme.

  • 2

    Maso dusíme zhruba 25 minut, poté hrnec odstavíme a necháme zchladnout. K masu přidáme rýži, kterou jsme dobře propláchli horkou vodou. Hrnec znovu uzavřeme a dusíme ještě asi deset minut. Hrnec odstavíme, maso s rýží necháme dojít a servírujeme.

Komentáře k receptu