Jablečný koláč na plech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 26 g
- Sodík 22 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 21.9 mg
- Draslík 175.5 mg
- Vláknina 7376 mg
- Vitamín A 7376 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jeden kus listového těsta váží 275 g, použijeme tedy 2 kusy. Listové těsto má rozměr plechu na pečení. První plát rozložíme na plech, pokapeme ho několika kapkami vody, potřeme máslem a na něj položíme druhý plát těsta, který posypeme strouhankou. Jablka umyjeme, oloupeme, vykrojíme střed a pokrájíme je na plátky, které naskládáme na připravené listové těsto na plechu. Jablka posypeme vanilkovým cukrem, nasekanými ořechy, rozhodíme namočené a scezené rozinky. V menším kastrůlku zahřejeme máslo, potřeme ním jablka a plech vložíme do předehřáté trouby, kde koláč pečeme přibližně 20 minut.
-
2
Když je koláč upečený, vyjmeme ho z trouby, necháme vychladnout. Broskvový džem přendáme ze sklenky do mísy, přidáme likér, dobře rozmícháme a potřeme vychladlý koláč, který nakrájíme na porce ve tvaru trojúhelníků.