Pálivé hovězí kuličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 62 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 20 g Cukr krupice
  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 10 g Paprika mletá pálivá
  • 80 ml Ocet kvasný lihový
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 5 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 plátek Chléb konzumní
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 189 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 284.6 mg
  • Vláknina 3346.7 mg
  • Vitamín A 3346.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso očistíme, zbavíme blan, opláchneme a v mlýnku nameleme na střední hrubost. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemné kostičky, smícháme s mletým masem, přidáme sůl, pepř a vypracujeme v konzistentní hmotu.

  • 2

    Chléb namočíme do vody, rozmačkáme, přebytečnou vodu slijeme. Přidáme worcesterovou omáčku, rajský protlak a dobře promícháme. Z rajčat, cibule, cukru, octa, česneku a mleté pálivé papriky připravíme čatní. V menším hrnci necháme čatní dobře provařit, zlehka rozmixujeme a smícháme se směsí chleba a koření. Takto vytvořenou směs zamícháme do mletého masa. Vypracujeme hmotu, ze které potom vytvoříme středně veliké kuličky, kuličky pokládáme na vymazaný plech.

  • 3

    Rozehřejeme troubu na 180 °C a kuličky pečeme cca 20-22 minut. Po upečení necháme kuličky okapat, ozdobíme kostičkami sýra a kousky nakrájené červené papriky na párátku.

Komentáře k receptu