Vánoční polévka z kapra
Suroviny
- 200 g Brambory
- 5 g Petržel - nať
- 2 g Bobkový list
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Celer bulvový
- 4 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 4 ks Mrkev kořen
- 2 ks Petržel kořen
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 2 dl Olej slunečnicový
- 1 kg Kapr obecný
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 205 g
- Sodík 138 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 965.7 mg
- Vláknina 13138.5 mg
- Vitamín A 13138.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostky a v hrnci na rozehřátém oleji pomalu osmahneme. Přidáme cibuli, oloupané a na kostky nakrájené brambory, nastrouhaný česnek, bobkový list, zaprášíme moukou, posypeme sladkou paprikou a častým mícháním chvíli smažíme. Do osmahlé zeleniny dáme ryby, zalijeme vodou a necháme na jemném plamínku vařit tak 20 minut.
-
2
Do uvařené polévky přidáme nasekanou petrželku a na talíři dochutíme citrónovou šťávou.