Rychlé rizoto se zeleninou

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Dlouhozrnná rýže
  • 150 g zeleninová směs mražená
  • 300 g Vepřové maso tučné
  • 150 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks kyselá okurka
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 75 mg
  • Draslík 36.5 mg
  • Vláknina 850 mg
  • Vitamín A 850 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži smažíme na oleji s cibulkou a poté zalijeme vývarem uvaříme do měkka. Na poslední dvě minuty do rýže nasypeme i mraženou zeleninovou směs.

  • 2

    Vepřové maso uvaříme doměkka a poté ho natrháme vidličkou (použít můžeme také maso, které nám zbylo ze včerejška). Vmícháme ho do slité rýže se zeleninou, přidáme sójovou omáčku a pořádně zamícháme.

  • 3

    Podáváme s kyselou okurkou posypané strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu