Pečené slané tyčky

Hodnocení 3x 1x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Mouka pšeničná hladká
  • 160 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 642 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 431 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 194.5 mg
  • Draslík 73.4 mg
  • Vláknina 500 mg
  • Vitamín A 500 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku, změklé máslo, vejce, sůl, nastrouhaný sýr a vypracujeme pevné těsto. Těsto přendáme na moukou vysypaný vál.

  • 2

    Vzniklé těsto válečkem vyválíme na plát o šíři zhruba 3-4 mm.

  • 3

    Z plátu za pomocí nože či rádýlka vykrajujeme cca 1,5 cm široké proužky, délka záleží na tom, jak se nám těsto povedlo vyválet.

  • 4

    Nakonec každý proužek potřeme rozkvedlaným vajíčkem a jednotlivé proužky zdobíme dle chuti kmínem, nastrouhaným sýrem, solí či pepřem.

  • 5

    Tyčky přesuneme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby, pečeme při 160 °C jen 7-8 minut, dáváme pozor, aby se tyčky nepřipálily. Hotové tyčky přesuneme na mřížku či talíř a necháme je důkladně vychladnout.

Komentáře k receptu