Křepelky na grilu

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 5 g Šalvěj čerstvá
  • 6 g Petržel kudrnka
  • 24 ml Citronová šťáva
  • 48 ml Olej olivový
  • 4 ks Křepelka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Citrony
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 439 mg
  • Vláknina 3684.5 mg
  • Vitamín A 3684.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křepelky nakrojíme na hrudní kosti a rozložíme naplocho. Maso přendáme do zapékací mísy.

  • 2

    Z oleje, citronové šťávy, šalvěje, česneku a chilli papriček si připravíme marinádu, kterou přelijeme maso. Necháme marinovat 1/2 hodiny, poté maso otočíme.

  • 3

    Maso necháme grilovat do zezlátnutí. Podáváme posypané sekanou petrželí a s dílky citrónu.

Komentáře k receptu

  • 27.12.2016 15:25:42

Tak píšu ten první komentář, přestože je trochu od věci. Dnes jsem dostala 4 křepelky a začala je péct nějak po svém - svázat ptáky, osolit, opepřit dát na šalotku, trochu řapík. celeru, pár koleček mrkve, citrónová sťáva, divoké koření, podlít kapkou vody, přikrýt plátky schwardswald. šunky, péct a na posledních pár minu šunku sundat a dodělat do růžova. Mezitím jsem dělala rešerši na téma jak upéct křepelky a přišla na tenhle recept, ale už bylo trochu pozdě ho uskutečnit. Tak až napřesrok, až budou zas chlazené křepelky. Takže závěr: nebojte se křepelek, jsou výborné a jde je nevysušit. Fotka Rp. je pěkná, jen místo lůžka ze syrové zeleniny bych tam dala něco, na čem je taky vidět práce kuchaře. Ale to je jen můj postřeh.
Míša

Odpovědět