Penne na arabský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 50 g Bazalka
  • 500 g Těstoviny Penne
  • 400 g Rajčata Cherry
  • 5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 694 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 950 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 97 g
  • Cholesterol 35 mg
  • Draslík 392.8 mg
  • Vláknina 3515 mg
  • Vitamín A 3515 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a necháme v ní penne předvařit 5 minut, rychle slijeme přes síto a odebereme přitom několik lžic vody. Penne necháme vykapat.

  • 2

    Nejprve očistíme a připravíme zeleninu. Rajčatům po umytí vykrojíme zbytky po stopkách a rozpůlíme je. Bazalku rovněž omyjeme, důkladně vytřepeme a nasekáme na menší kousky. Pomalu rozpustíme máslo v dalším hrnci. Oloupanou cibuli nasekáme na drobno a přidáme do hrnce, necháme dusit při mírné teplotě za stálého míchání. Přidáme připravená rajčata, podle chuti osolíme a opepříme. Rajčatovou směs lehce vaříme zhruba 3 minuty, pomalu přidáváme předvařené penne, opatrně promícháme a podle potřeby zředíme vodou z vaření těstovin. Poté dále vaříme při mírné teplotě, dokud těstoviny nebudou na skus. Mezitím nastrouháme parmazán.

  • 3

    Na nahřáté talíře dáme penne, posypeme nasekanou bazalkou a nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu