Olihně v olivovém oleji a paprice
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 120 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 2 g
- Sodík 109 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 262.1 mg
- Draslík 336.8 mg
- Vláknina 2468 mg
- Vitamín A 2468 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné a omyté olihně nakrájíme na kolečka a chapadla překrojíme na poloviny. 
- 
                                2V pánvi na rozehřátém oleji smažíme oloupaný, jemně nasekaný česnek asi 1 minutu za stálého míchání. Potom zvýšíme příkon tepla, přidáme olihně a smažíme je za častého promíchání asi 3 minuty. Podle chuti osolíme, posypeme pálivou paprikou a pokapeme citronovou šťávou. 
- 
                                3Olihně upravíme na talíře a podáváme s dílky omytého citronu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        