Krémová polévka z květáku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 14 g
- Sodík 861 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 84.3 mg
- Draslík 997.7 mg
- Vláknina 13450 mg
- Vitamín A 13450 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 131.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Květák očistíme, rozebereme na růžičky. Cibuli oloupeme, pokrájíme na drobné kousky. Máslo rozpálíme, přidáme cibuli a smažíme 4 minuty. 
- 
                                2Květák dáme do hrnce, zalijeme vývarem, 400 ml mléka a vaříme 25 minut. Osolíme a opepříme. Vařený květák rozmixujeme do hladkého pyré. 
- 
                                3Toustový chleba natrháme na menší kousky, zalijeme zbytkem mléka, vmícháme rozšlehané vejce, sekanou pažitku. Osolíme a opepříme, přidáme muškátový oříšek. 
- 
                                4Ze směsi tvarujeme malé knedlíčky, které vaříme 3 minuty ve vroucí vodě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        