Salát s rybou na kari
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Špenát listový čerstvý
- 500 g Filé rybí
- 100 g Salát římský
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 10 ks Ředkvička
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 566 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 35 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 108 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 720.1 mg
- Vláknina 8948.5 mg
- Vitamín A 8948.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Salát a špenát opláchneme a necháme okapat, potom natrháme na malé kousky. 
- 
                                2Očištěné ředkvičky omyjeme a nakrájíme z nich jemné plátky. 
- 
                                3Opláchnuté rybí filé osušíme, nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme, pokapeme citronovou šťávou. 
- 
                                4Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kurkumu, kari a zpěníme. Potom vložíme připravené rybí filé a 5 minut opékáme po všech stranách. 
- 
                                5Zálivku připravíme tak, že do rozmíchaného octa se solí a pepřem postupně metlou přišleháme olivový olej. 
- 
                                6V míse smícháme salát, špenát a ředkvičky, vše přelijeme zálivkou a obložíme opečeným rybím filé. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        