Steaky se salsou verde
Suroviny
- 800 g Vepřové kotlety
 - 9 g Sůl
 - 4 g Pepř zelený mletý
 - 80 g Petržel kudrnka
 - 40 g Máta
 - 40 g Bazalka
 - 40 g Pažitka
 - 20 g Olivy zelené
 - 20 g Kapary
 - 40 g Ančovičky konzervované
 - 5 g Hořčice
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 30 ml Olej olivový
 - 10 ml Ocet vinný
 - 150 ml Olej olivový
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 807 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 65 g
 - Sodík 1928 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 146.5 mg
 - Draslík 989.1 mg
 - Vláknina 3113.8 mg
 - Vitamín A 3113.8 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.2 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové kotlety naklepeme, potřeme olejem smíchaným se solí a zeleným pepřem a grilujeme 10 minut z obou stran za průběžného otáčení a natírání olejem.
 - 
                                2
Mezitím si připravíme salsu verde. Do mixéru vložíme nejprve bylinky, potom zbytek potřebných surovin a umixujeme dohladka. Podáváme grilované steaky ozdobně přelité salsou.