Divoká kachna po rýnsku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 603 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 45 g
- Sodík 900 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 77.1 mg
- Draslík 755.7 mg
- Vláknina 6165.8 mg
- Vitamín A 6165.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Maso omyjeme, zbavíme přebytečného tuku. Poté osolíme, opepříme a potřeme drceným jalovcem. Kachny obalíme plátky slaniny, ovážeme nití a dáme péct na 50 minut při 180°C. 
- 
                                2Petržel a houby omyjeme a pokrájíme na menší kousky. 
- 
                                3Vývar smícháme s vínem a zakysanou smetanou, uvedeme k varu, zahustíme škrobovou moučkou, dochutíme solí a pepřem. 
- 
                                4Houby dáme do omáčky a necháme povařit do změknutí, poté servírujeme s porcemi kachny, posypané čerstvou petrželí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        