Nákyp z cukety a baklažánu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 983 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 34 mg
 - Draslík 582.5 mg
 - Vláknina 10032.5 mg
 - Vitamín A 10032.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.1 mg
 - Vitamín E 10.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukety, baklažán a papriku nakrájíme na větší plátky, které v pánvi na rozehřátém oleji osmahneme. Oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli zesklovatíme na zbylém oleji. Cibuli rozložíme na dno zapékací formy. Osmažené plátky cukety, baklažánu a papriky pokládáme střídavě na cibuli. Na povrch naskládáme na tenké plátky nakrájený česnek.
 - 
                                2
V misce smícháme strouhanku s nasekanou petrželkou s drobně nasekaným rozmarýnem. Přisypeme jemně nastrouhaný sýr a vše dobře promícháme. Směs rozložíme na zeleninu v zapékací formě. Formu s nákypem vložíme do horké trouby a pokrm zapékáme 30-35 minut.
 - 
                                3
Zapečený nákyp vytáhneme z trouby, necháme 10 minut odpočinout a nakrájíme na porce. Porce rozdělíme na talíře a ihned podáváme.