Polévka Parisienne
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1220 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 44.2 mg
 - Draslík 1488.4 mg
 - Vláknina 4252.4 mg
 - Vitamín A 4252.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bílou část pórku očistíme, nakrájíme na tenká kolečka a vložíme do hrnce s rozpuštěným máslem. Za občasného zamíchání opékáme, až pórek začne měnit barvu, přisypeme cukr, který necháme opatrně rozpustit. Dáváme pozor, aby cukr nezhnědl.
 - 
                                2
Zalijeme vývarem, přidáme oloupané, na plátky nakrájené brambory, osolíme, opepříme bílým pepřem a přivedeme k varu.
 - 
                                3
Stáhneme plamen, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme jednu hodinu.
 - 
                                4
Zjemníme smetanou a podáváme.