Zapékané brambory s krocaním masem
Suroviny
- 600 g Brambory
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 150 g Sýr Brynza
 - 40 g Petržel - nať
 - 500 g Krocaní maso pečené
 - 80 ml Olej slunečnicový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Česnek
 - 1 dl Mléko polotučné
 - 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 698 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 263 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 288.7 mg
 - Draslík 823.9 mg
 - Vláknina 6877.5 mg
 - Vitamín A 6877.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.3 mg
 - Vitamín E 5.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z omytého a osušeného masa odstraníme kůži, poté nakrájíme na proužky, v pánvi na rozpáleném oleji opečeme do měkka. Oloupané brambory omyjeme, spolu s oloupanou cibuli pokrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
Pečicí formu vymažeme máslem, na dno naskládáme oloupaný, na tenké plátky rozkrájený česnek. Střídavě pokládáme vrstvu brambor, maso, cibuli posypeme nasekanou petrželovou natí a nakonec opět brambory. Na povrch nastrouháme brynzu. Vejce rozkvedláme, přilijeme mléko, smetanu. Ochutíme solí, pepřem, dobře metlou prošleháme a polijeme suroviny v pečicí formě. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 220 stupních 50 - 60 minut.
 - 
                                3
Po upečení necháme jídlo odpočinout a nakrájíme na porce. Pokládáme na jednotlivé talíře a podáváme.