Telecí ve vinné omáčce se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 193 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 135 mg
 - Draslík 575.7 mg
 - Vláknina 92.5 mg
 - Vitamín A 92.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Sýr nastrouháme nahrubo.
 - 
                                2
Řízky z obou stran osmažíme na oleji dozlatova.
 - 
                                3
V mezičase v rendlíku s rozpuštěným máslem smícháme citronovou šťávu a víno. Směs přilijeme k řízkům a na mírném plameni dusíme doměkka.
 - 
                                4
Řízky podáváme přelité omáčkou a posypané sýrem.