Krymské vareňje z pomerančů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 87 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 36.6 mg
 - Vláknina 960 mg
 - Vitamín A 960 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté pomeranče rozpůlíme, odstraníme zbytek stopky, každou polovinu nakrájíme na tenké plátky a odstraníme jadérka, aby zavařenina nedostala hořkou příchuť.
 - 
                                2
Dále uvaříme cukrový sirup. Do širšího kastrolu nasypeme cukr, zalijeme vodou, přivedeme do varu a vaříme, až se cukr rozpustí.
 - 
                                3
Do sirupu poté vložíme dílky pomerančů a vaříme je zvolna 1,5 - 2 hodiny na velmi mírném ohni.
 - 
                                4
Pomerančové vareňje necháme vystydnout, naplníme jím sklenice, uzavřeme a uložíme do chladna.