Ticinské sýrové brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 83 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1033.5 mg
 - Vláknina 12539.8 mg
 - Vitamín A 12539.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané syrové brambory předvaříme cca 15 minut a poté seřízneme na jednom konci. Do každé brambory uděláme opatrně několik zářezů, do kterých po uvaření vsuneme plátky sýra.
 - 
                                2
Takto připravené brambory naskládáme na vymazaný plech, pokapeme olejem a pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 120 stupňů doměkka.
 - 
                                3
Nakonec je osolíme, posypeme kořením.