Ryba bílá po sečuánsku
Suroviny
- 350 g Bílá ryba
 - 2 kávová lžička Voda pitná
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Ocet rýžový
 - 1 kávová lžička Cukr moučkový
 - 0.5 kávová lžička Pepř sečuánský
 - 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
 - 1 ks Celer - nať
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Chilli paprička
 - 3 ks Cibulka jarní
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.75 dl Vývar rybí
 - 4 polévková lžíce Víno bílé
 - 6 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 186 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 560 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 168.7 mg
 - Vláknina 2068 mg
 - Vitamín A 2068 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.5 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na kostky pokrájíme rybu. Smícháme v misce mouku, vejce, lžíci sójové omáčky, víno a uděláme těstíčko. Kostky rybího masa v něm obalíme.
 - 
                                2
Rozehřejeme ve woku olej a pečeme porce ryb do zlatohněda. Poté je vyndáme, necháme okapat a dáme stranou. Udržujeme teplé. Z woku vylijeme všechen olej až na 1 lžíci. Osmahneme v něm pokrájenou cibuli, zázvor, chilli, česnek, celer a pokrájené jarní cibulky. Vmícháme zbývající sójovou omáčku a vinný ocet. Přidáme sečuánský pepř, moučkový cukr a rybí vývar. Smícháme solamyl s vodou a vymícháme hladkou pastu a přilijeme do woku. Přivedeme k varu a povaříme minutu.
 - 
                                3
Přidáme do woku rybí maso a povaříme 2 minuty. Okamžitě podáváme.