Vaječná omeleta s petrželí a zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 229 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 507.2 mg
 - Draslík 356.9 mg
 - Vláknina 3184.8 mg
 - Vitamín A 3184.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.3 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu omyjeme a pokrájíme na větší kousky. Olej rozpálíme a krátce na něm zeleninu osmahneme. Vejce rozšleháme, přilijeme smetanu, osolíme a opepříme. Petrželku nasekáme na jemné kousky.
 - 
                                2
Na rozpálenou pánev s olejem nalijeme vždy čtvrtinu vaječné směsi, posypeme čtvrtinou sekané petrželky, osmahneme do zezlátnutí, poté na pánvi srolujeme a opékáme do zezlátnutí. Tímto způsobem připravíme čtyři omelety, která následně servírujeme s osmaženou zeleninou.