Thajský pikantní salát
Suroviny
- 50 g Ořechy burské pražené
 - 90 g Sýr sójový - Tofu
 - 50 g Špenát listový čerstvý
 - 90 g Nudle skleněné
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 0.28 kávová lžička Olej olivový
 - 2 ks Celer - nať
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Rajčata
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 ks Paprika červená
 - 0.5 ks Okurka salátová
 - 1 hrst Máta
 - 2 stroužek Česnek nakládaný
 - 4 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Sezam - semena
 - 4 polévková lžíce Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 77 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 436.2 mg
 - Vláknina 11600.2 mg
 - Vitamín A 11600.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špenátové listy nasekáme nadrobno. Okurku, nať celeru, mrkev, rajčata bez semínek a červenou papriku nakrájíme na menší kostičky a přidáme ke špenátu. Posypeme najemno pokrájenými mátovými lístky a důkladně promícháme.
 - 
                                2
Nudle necháme cca 3 minuty namáčet ve vroucí vodě, poté scedíme, necháme okapat a nůžkami nastříháme na kousky. Vmícháme k zeleninové směsi.
 - 
                                3
Připravíme zálivku. Do hrnce vložíme nadrobno nasekané chilli papričky bez semínek, přidáme sójovou omáčku, citronovou šťávu, cukr, přilijeme vodu a za stálého míchání zahříváme, až se cukr rozpustí. Vmícháme najemno nakrájený nakládaný česnek a lžíci nálevu, přisypeme nahrubo nasekané arašídy, nadrobno pokrájené a na lžičce oleje osmažené tofu a nasucho pražená sezamová semínka.
 - 
                                4
Zeleninovou směs s nudlemi přemístíme na mísu, přelijeme pikantní zálivkou, důkladně promícháme a ihned podáváme.