Červená řepa s kořením a křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 109 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1090 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 637.5 mg
 - Vláknina 10205.2 mg
 - Vitamín A 10205.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 76.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Červenou řepu očistíme, důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Poté ještě teplou oloupeme a ozdobným nožem nakrájíme na plátky. Rozdělíme do sklenic, posypeme kmínem, fenyklem a nastrouhaným křenem.
 - 
                                2
Ve vodě rozmícháme ocet, cukr a sůl, přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme řepu, sklenice převážeme celofánem a uložíme ve studené a temné místnosti.
 - 
                                3
Podáváme po cca 5 dnech.