Zapečené jehněčí s těstovinami
Suroviny
- 500 g Jehněčí maso mleté
 - 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 400 g Těstoviny
 - 250 g Ricotta
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 50 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Masox
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Oregano
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 607 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 504 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 66.5 mg
 - Draslík 477.2 mg
 - Vláknina 3568.7 mg
 - Vitamín A 3568.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.2 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na oleji opečeme cibuli doměkka, přidáme česnek a smažíme ještě minutu. Poté přidáme jehněčí mleté maso, osolíme a opepříme a opékáme dohněda.
 - 
                                2
Poté přidáme skořici, masox, rajčata a oregano. Podusíme 15 minut, poté ještě 15 minut odkryté povaříme.
 - 
                                3
Těstoviny uvaříme podle návodu.
 - 
                                4
Smícháme ricottu, většinu parmezánu, mléko a vmícháme to do těstovin.
 - 
                                5
Do pekáčku rozprostřeme maso a na to těstoviny. Posypeme zbylým parmezánem a pečeme 30 minut na 200 °C.