Thajské kuřecí kokosové kari
Suroviny
- 450 ml Mléko kokosové
 - 75 ml Kuřecí vývar
 - 400 ml rajčata v konzervě
 - 1 kávová lžička Protlak rajčatový sterilovaný
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kajenský pepř
 - 1 ks Cibule
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 kg Kuřecí prsa
 - 1 kg Rýže Basmati
 - 2 polévková lžíce Kari koření
 - 2 polévková lžíce Zázvor celý
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Limetková šťáva
 - 1 polévková lžíce řepkový olej
 - 2 polévková lžíce Kmín mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 350 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 80 mg
 - Draslík 660.4 mg
 - Vláknina 3749.5 mg
 - Vitamín A 3749.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.2 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži uvaříme podle návodu.
 - 
                                2
Kuřecí maso nakrájíme na 2,5 cm velké kostky.
 - 
                                3
V misce smícháme kokosové mléko (jen 150 ml), limetkovou šťávu, kari koření, kmín mletý a kajenský pepř. Do této marinády naložíme kuře přes noc.
 - 
                                4
Druhý den kuře usmažíme na dvou lžících slunečnicového oleje. Trvá to asi 12 minut, než je dobře propečené.
 - 
                                5
Cibuli i česnek nakrájíme na jemno. Zázvor nastrouháme. vše dáme do mixéru a rozmixujeme na pastu. Smažíme asi 10 sekund. Poté přidáme řepkový olej a ještě promícháme. Ke směsi přidáme rajčata, kuřecí vývar a zbylé kokosové mléko. Povaříme asi 10 minut a přidáme i rajčatový protlak a sůl a vše řádně promícháme. Nakonec přidáme kuřecí maso.
 - 
                                6
Rýži rozdělíme do mističek a zalijeme kuřecí směsí.