Lívance z tykve, brambor a rozmarýnu
Suroviny
- 225 g Brambory
 - 310 g Tykev
 - 225 g Brambory sladké (Batáty)
 - 100 ml Mléko polotučné
 - 125 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.5 hrnek Sýr Parmezán
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 99 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 152 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 90.5 mg
 - Draslík 228.4 mg
 - Vláknina 2146.1 mg
 - Vitamín A 2146.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na 220 stupňů rozehřejeme troubu.
 - 
                                2
Do zapékací mísy dáme nakrájenou tykev, brambory, sladké brambory, olej, sůl a polovinu rozmarýnu.
 - 
                                3
Zamícháme a 20 minut pečeme do změknutí.
 - 
                                4
Formu na 12 lívanců vyložíme pečícím papírem (nebo vymažeme máslem).
 - 
                                5
Smícháme v misce vejce, mléko, smetanu, sýr, česnek, sůl, zbytek rozmarýnu a směs z brambor, tykve a sladkých brambor.
 - 
                                6
Nalijeme do formy na lívance a při 180 stupních pečeme 35 minut.