Rybí filé po švédsku
Suroviny
- 100 g Žampiony čerstvé
 - 500 g Filé z aljašské tresky
 - 100 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 250 ml Vývar rybí
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 1 polévková lžíce Strouhanka
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 278 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 160.6 mg
 - Draslík 146.3 mg
 - Vláknina 762.4 mg
 - Vitamín A 762.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do vroucí vody vložíme osolené rybí filé a krátce povaříme.
 - 
                                2
Vyjmeme maso a vývar ponecháme k dalšímu použití.
 - 
                                3
Připravíme v hrnci světlou jíšku ze dvou lžic másla a mouky, zalijeme vývarem, rozmícháme a 10 minut povaříme.
 - 
                                4
Omáčku zjemníme žloutkem a opepříme.
 - 
                                5
Očistíme a nakrájíme žampiony.
 - 
                                6
Nastrouháme sýr.
 - 
                                7
Do zapékací mísy vložíme rybu, zalijeme omáčkou, posypeme houbami, sýrem a strouhankou.
 - 
                                8
Poklademe vločkami ze zbytku másla a 30 minut zapékáme.
 - 
                                9
Podáváme s čerstvým bílým pečivem nebo vařenými bramborami.